Naar boven

Onze specialisaties, jouw groei

Specialisaties

Bij het Huis voor Logopedie gaan we verder dan de gebruikelijke aanpak. Van het speels ondersteunen van meertalige kinderen bij Praatjuf tot het verfijnen van stemtechnieken bij Praatcoach. Elke afdeling binnen het Huis voor Logopedie biedt unieke, gespecialiseerde zorg. Onze logopedisten werken nauw samen, waardoor ze van elkaar leren en elkaar versterken. Hier is elke specialisatie een avontuur op zich:

Welke specialisaties vallen er onder Huis voor Logopedie?

 1. Afwijkende mondgewoonten
 2. Eet- en drinkstoornissen
 3. Meertaligheid
 4. OMFT
 5. Parkinson
 6. Pre-logopedie
 7. Spraakontwikkeling
 8. Stemontwikkeling
 9. Taalontwikkeling

Logopedie op maat

Bij het Huis voor Logopedie is elke specialisatie een kans om te groeien. Een stap in de richting van duidelijkere communicatie. Een stap naar een betere kwaliteit van leven. Of het nu gaat om duidelijker praten, beter slikken of het verbeteren van de taalvaardigheid, we staan voor je klaar. Onze aanpak is altijd op maat gemaakt en gericht op de individuele behoeften van onze cliënten. We begrijpen dat elke stem uniek is. De logopedisten van het Huis van Logopedie zetten zich in om die stem te versterken en te verhelderen. Ze krijgen alle ruimte om zich te specialiseren, zodat ze met hun expertise nog meer kunnen betekenen voor onze cliënten. Want wij geloven dat iedereen het verdient om gehoord te worden.

Ontdek hieronder hoe onze specialisaties jou of je dierbaren helpen op de weg naar verbeterde communicatie:

 • Afwijkende mondgewoonten: Richt zich op het corrigeren van gewoonten zoals duimzuigen, verkeerd slikken en tongpersen, die de tandstand en spraak kunnen beïnvloeden. De behandeling helpt een juiste mondmotoriek te ontwikkelen.
 • Eet- en drinkstoornissen: Biedt ondersteuning aan mensen met moeilijkheden bij het kauwen en slikken. Logopedie kan helpen om veilige eet- en drinktechnieken aan te leren, wat essentieel is voor een goede voedingstoestand en levenskwaliteit.
 • Meertaligheid: Speciaal voor kinderen die in een meertalige omgeving opgroeien en daardoor een achterstand in het Nederlands kunnen oplopen. Deze specialisatie helpt bij het ontwikkelen van Nederlandse taalvaardigheden. Dit is essentieel voor hun sociale en educatieve integratie.
 • OMFT (Oro-myofunctionele therapie): Deze gespecialiseerde therapie richt zich op het herstellen van een goede balans in de spierfunctie van de mond en het gezicht, wat bijdraagt aan een betere spraak, slikken en soms ook aan een betere tandstand.
 • Parkinson: Biedt specifieke ondersteuning voor mensen met de ziekte van Parkinson. Dit omvat vaak het verbeteren van de spraakduidelijkheid en het slikvermogen, wat essentieel is voor de communicatie en levenskwaliteit.
 • Pre-logopedie: Richt zich op baby's en zeer jonge kinderen met voedings- en slikproblemen. De therapie ondersteunt een gezonde ontwikkeling van eet- en drinkvaardigheden vanaf een zeer jonge leeftijd.
 • Spraakontwikkeling: Helpt bij het stimuleren van de spraakontwikkeling, vooral bij kinderen. Dit verbetert hun vermogen om zich uit te drukken en draagt bij aan een betere interactie met anderen.
 • Stemontwikkeling: Richt zich op het verbeteren en behouden van een gezonde stem. Dit is vooral belangrijk voor mensen die beroepsmatig veel spreken en helpt bij het voorkomen en behandelen van stemproblemen.
 • Taalontwikkeling: Bevordert de taalvaardigheden. Dit is cruciaal voor de algehele communicatieve ontwikkeling en helpt bij het opbouwen van relaties en het succes in het onderwijs en werk.

Samen op weg naar heldere communicatie

Dit overzicht is de startpunt voor jouw reis naar effectieve communicatie. Elke specialisatie die we aanbieden, is een belofte van groei en ontwikkeling. Of het nu gaat om de eerste woorden van een kind of het herwinnen van spraak na een beroerte, wij staan klaar om deze reis met jou en/of je dierbaren te maken.

Samen vieren we elke stap vooruit

Onthoud dat elke stap vooruit, hoe klein ook, een overwinning is. Wij zijn er om te begeleiden, te ondersteunen en te vieren bij elke mijlpaal. Jouw stem is onze passie, en we zijn er trots op om die samen met jou te laten schitteren.

Jouw verhaal, jouw stem, jouw toekomst - laten we die samen vormgeven.

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
KP
Praatcoach
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Stichting Liz
Unik
Werken bij Praatjuf