Ver­be­ter je taal en leven: hoe Huis voor Lo­go­pe­die helpt

Geschreven door: Dominique van den Boogaard
op op 29 maart 2024
Verbeter je taal en leven: hoe Huis voor Logopedie helpt

Bij Huis voor Logopedie weten we dat communicatie de sleutel is tot verbinding. Of het nu gaat om het eerste woordje van je baby of het voeren van een gesprek op latere leeftijd, elk moment telt. We staan klaar voor zowel kinderen als volwassenen met een scala aan uitdagingen op het gebied van taal, spraak, stem, en nog veel meer. Maar soms is niet iedereen zich bewust van de breedte van ons vakgebied en de vele manieren waarop we kunnen helpen. Laten we daar verandering in brengen!

Van baby's tot basisschool en verder

  • Voor de allerkleinsten: Problemen met borstvoeding? Moeite met de overgang naar de fles of vaste voeding? Onze pre-logopedisten duiken in de wereld van zuigkracht, mondmotoriek en meer om jouw kind de beste start te geven.
  • Schoolkinderen in zicht: Merk je dat rijmen, hakken en plakken, of het volgen van gesproken instructies een uitdaging is? Onze logopedisten bouwen aan de auditieve vaardigheden die essentieel zijn voor een vlotte overgang door de schooljaren heen.
  • Binnenmonds praten, beugelbesognes en meer: Pubers en pre-pubers kunnen ook bij ons terecht. Of het nu gaat om verlegenheid, een beugel, of simpelweg het niet duidelijk krijgen van gedachten, we trainen jongeren om hun verhaal te doen met vertrouwen.

Specifieke aandacht voor specifieke uitdagingen

  • OMFT: Open mondgedrag of onjuist slikken? Met Oro-myofunctionele therapie richten we ons op het herstellen van het evenwicht in de mond en kaakspieren, wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling en soms zelfs beugels kan voorkomen.
  • Parkinson en CVA: Voor volwassenen met Parkinson of na een CVA, waarbij elke dag communiceren een uitdaging kan zijn, bieden wij gespecialiseerde ondersteuning. Van het aanpakken van speekselverlies tot het verbeteren van kauw- en slikproblemen, we werken aan het verbeteren van je dagelijks leven.

Een team dat luistert en samenwerkt

Ons netwerk met professionals zorgt ervoor dat we nauw samenwerken met andere zorgverleners. We zorgen voor een afgestemde aanpak die past bij jouw leven, zonder je te overbelasten met afspraken. En met de mogelijkheid van thuisbehandeling, komen we naar je toe, waardoor we een uniek inzicht krijgen in jouw situatie en kunnen werken met de middelen die je dagelijks gebruikt.
Of je nu een ouder bent die zich zorgen maakt over de eetgewoonten van je kind, een schoolkind met taaluitdagingen, of iemand die leeft met de gevolgen van Parkinson of een CVA, Huis voor Logopedie staat voor je klaar. We gaan verder dan de basis en bieden gespecialiseerde zorg op maat voor elke leeftijd en uitdaging.

Benieuwd naar wat we voor jou of je dierbare kunnen betekenen? Laat het ons weten. Onze deur staat altijd open voor een gesprek, advies, of om gewoonweg te starten met een traject dat jouw leven verandert. Neem vandaag nog contact op en ontdek de wereld van mogelijkheden bij Huis voor Logopedie.


Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
KP
Praatcoach
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Stichting Liz
Unik
Werken bij Praatjuf
sluiten

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen