Om­gaan met Parkin­son: Ver­be­ter het pra­ten, eten en leven

Geschreven door: Dominique van den Boogaard
op op 04 april 2024
Omgaan met Parkinson: Verbeter het praten, eten en leven

Leven met Parkinson is als dansen op een bewegend tapijt; je probeert je balans te vinden terwijl alles om je heen blijft verschuiven. Bij Huis voor Logopedie snappen we dat helemaal. 
Daarom pakken we de handschoen op om samen met jou en je naasten de uitdagingen aan te gaan die Parkinson met zich meebrengt. Want ja, die spraak, dat eten, en zelfs dat irritante speekselverlies kunnen je flink in de weg zitten. Maar er is hoop, en die begint hier.

Thuis is waar het echte leven zich afspeelt

We komen naar jou toe. Behandelingen bij jou thuis geven ons namelijk een uniek kijkje in je dagelijks leven. Zo zien we met eigen ogen waar de schoen wringt en kunnen we direct inspelen op wat voor jou het meest telt. Het mooie van thuisbehandeling? Je energie gaat niet verloren aan het heen en weer reizen. Plus, we maken gebruik van je eigen spullen, waardoor onze tips en tricks meteen in de praktijk gebracht kunnen worden.

Samen sterk dankzij Parkinson Net

Onze connectie met Parkinson Net zorgt ervoor dat we niet solo vliegen. We werken nauw samen met andere zorgkanjers die betrokken zijn bij jouw zorg. Dit teamwerk zorgt voor een gladgestreken zorgplan, waarbij overbelasting vermeden wordt. Korte lijnen, heldere afspraken en jouw welzijn voorop.

Kleine stappen, grootse impact

Verbetering van levenskwaliteit, daar draait het om. En soms zijn het juist de kleinste aanpassingen die het grootste verschil maken. We richten ons op die dingen die jou dagelijks in de weg staan en vinden samen manieren om deze aan te pakken. Of het nu gaat om duidelijker praten, makkelijker eten, of zelfverzekerder zijn in gezelschap, we bouwen aan je zelfvertrouwen, stap voor stap.

Een proces van acceptatie

Parkinson is een proces van acceptatie, niet alleen voor jou maar ook voor je omgeving. We begrijpen dat het zwaar kan zijn, zowel emotioneel als fysiek. Daarom staan we niet alleen jou bij, maar ook je partner. Samen bespreken we wat Parkinson betekent voor jullie leven en zoeken we naar manieren om samen sterk te staan.

Bij Huis voor Logopedie zien we logopedie niet als een reeks oefeningen, maar als een pad naar een rijker leven met Parkinson. Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan en samen met ons aan jouw kwaliteit van leven te werken? Neem dan contact met ons op. Laten we samen die bewegende vloer wat stabieler maken.


Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
KP
Praatcoach
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Stichting Liz
Unik
Werken bij Praatjuf
sluiten

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen