2 min 2 minuten Leestijd

Lo­go­pe­dis­ten trai­nen in mo­ti­ve­ren­de tech­nie­ken

Geschreven door: Dominique van den Boogaard
op op 06 juni 2024
Logopedisten trainen in motiverende technieken

Het oefenen van taal en uitspraak buiten de behandelkamer is ontzettend belangrijk. Hoe meer het geleerde buiten de logopediebehandelingen om geoefend wordt, hoe sneller en beter het resultaat is. Dit klinkt logisch, maar het is niet vanzelfsprekend voor iedere cliënt of ouder. Daarom volgen de therapeuten van het Huis voor Logopedie een intensieve 3-daagse training, waarbij motiverende technieken centraal staan.

Ouders betrekken bij het oefenproces

Een van de hoofddoelen van deze training is om logopedisten de juiste handvatten te geven om ouders meer te betrekken bij het oefenen met hun kind. Dit is cruciaal, omdat de betrokkenheid van ouders vaak het verschil maakt in de vooruitgang van een kind. Bovendien leren de therapeuten technieken om cliënten te motiveren om (meer) te gaan oefenen.

Praktische workshops en technieken

De training omvat diverse interactieve workshops en praktische oefeningen. Therapeuten leren bijvoorbeeld om motiverende gespreksvoering toe te passen om weerstand bij cliënten te verminderen en hun motivatie te vergroten. Ook wordt er aandacht besteedt aan het opstellen van haalbare doelen en het geven van positieve feedback. Dit is essentieel om de motivatie op lange termijn te behouden.

Betere ondersteuning voor cliënten en ouders

Door deze training zijn de logopedisten van het Huis voor Logopedie beter uitgerust om cliënten en ouders van cliënten op een motiverende manier te ondersteunen. Verwacht wordt dat dit leidt tot (nog) betere behandelresultaten en een (nog) positievere ervaring voor zowel cliënten als hun omgeving. Zo wordt er gefocust op de behandeling én op de motivatie en betrokkenheid buiten de behandelkamer.

Sluit je aan bij ons team

Ben je geïnspireerd geraakt en zou je deel uit willen maken van het Huis voor Logopedie team? Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde (toekomstige) logopedisten. Ontdek de mogelijkheden en solliciteer via onze website. Samen bouwen we aan de toekomst van logopedie!


Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
KP
Praatcoach
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Stichting Liz
Unik
Werken bij Praatjuf
sluiten

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen