Een dag vol scha­ke­len: Het veel­zij­di­ge werk van lo­go­pe­dist Eline

Geschreven door: Dominique van den Boogaard
op op 25 september 2024
Een dag vol schakelen: Het veelzijdige werk van logopedist Eline

Als Huis voor Logopedie logopedist heb je niet zomaar een ‘werkdag’, maar eerder een reeks unieke momenten waarin je continu schakelt tussen levens, leeftijden en uitdagingen. Dit is het dagelijkse leven van Eline van Willigen, een logopedist die elk uur van de dag een andere rol speelt – soms begeleider, soms luisteraar, soms expert, maar altijd mens.

De ochtend begint met een ritueel

De laptop gaat open, de thee staat klaar, en terwijl de eerste cliënten binnenkomen, schakelt Eline direct in haar modus. Het ene moment draait het om het stimuleren van klanken bij een peuter; even later begeleidt ze een volwassene met stemproblemen. Door na elke sessie aantekeningen te maken, kan de werkdag optimaal starten. Dit gebeurt niet zomaar even snel, maar met oog voor detail, zodat ze precies weet waar op voortgebouwd moet worden.

Een dag vol schakelen en spelen

Je zou verwachten dat haar dag gestructureerd is – en dat is ook zo – maar niet zoals je zou denken. Een half uur op de grond met een peuter spelen kan moeiteloos overgaan in een gesprek over levenskwaliteit met een oudere volwassene die slikproblemen ervaart. Taal aanpassen, intonatie veranderen en zelfs lichaamstaal omgooien: het is allemaal onderdeel van haar werkwijze. Want werken met taal, stem en communicatie is niet één kunstje. Het is als jongleren, waarbij geen enkele bal op de grond mag vallen.

Het verhaal dat blijft hangen

Er zijn altijd cliënten die je bijblijven. Zoals de vrouw met MS die Eline tot het einde van haar leven begeleidde. Haar positieve houding, ondanks het immense verlies van haar communicatieve vermogens, was een bijzondere inspiratiebron. Deze momenten zijn waarom ze elke dag doet wat ze doet. Want naast het oplossen van problemen, gaat het om het verbeteren van levens. En soms helpt het zelfs om persoonlijke situaties aan te kunnen, zoals ze ontdekte toen ze de technieken van mondzorg toepaste bij haar eigen vader in de laatste fase van zijn leven.

Flexibiliteit en teamwork

Eline werkt vaak alleen, maar voelt zich nooit geïsoleerd. De samenwerking met collega’s gaat via appjes, telefoontjes en af en toe een fysieke ontmoeting. Geen dag is hetzelfde, maar de lijnen blijven kort. Ook buiten de eigen praktijk zoekt ze de samenwerking op, met bijvoorbeeld fysiotherapeuten en leerkrachten, om zo de beste zorg te bieden. Want logopedie is geen solowerk – het vraagt om een netwerk.

Afsluiten met voldoening

Elke werkdag wordt afgesloten met een laptop die dichtklapt en een werkplek die opgeruimd wordt. Maar het echte gevoel van afsluiten komt wanneer een cliënt blij de deur uitloopt. Zoals dat moment waarop een kind voor het eerst een zin vol trots en zonder moeite uitspreekt, of wanneer een volwassene na maanden oefenen weer vrij kan spreken. Het zijn die momenten die Eline kracht geven – de kleine, maar significante overwinningen van haar cliënten.

Het verschil maken, elke dag weer

Eline’s werk als logopedist is niet alleen een beroep, maar een manier om elke dag het verschil te maken in het leven van anderen. Want zoals ze zelf zegt: “Een verandering in de communicatie maakt een mens meer mens.”

Word onderdeel van een team waar jouw expertise écht het verschil maakt

Ben je op zoek naar een werkomgeving waar persoonlijke aandacht en zorgvuldige voorbereiding centraal staan? Sluit je aan bij het Huis voor Logopedie team en ontdek hoe jij als logopedist het verschil kan maken, elke dag opnieuw. Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar wat werken bij ons zo bijzonder maakt.

Wij zijn aangesloten bij

DTL Proof
Gezondheidscentrum Didam
Gezondheidscentrum Waalsprong
Kiwa
KP
Praatcoach
Praatjuf
NVLF
ParkinsonNet
Stichting Liz
Unik
Werken bij Praatjuf
sluiten

Meld je aan voor onze maandelijkse logopedie oefeningen

sluiten

Vul je emailadres in en wij sturen je direct een bericht zodra een nieuwe vacature beschikbaar voor je is

Alert voor

Afstand
Gebruik mijn locatie

Locatie kon niet worden bepaald

Geen zorgen Je ontvangt uitsluitend alerts o.b.v. voorkeuren.

Een moment geduld alstublieft...